Wat is de beste volautomatische koffiemachine (2020)? – resultaat uit onderzoek

Deze hulpgids gaat over de beste volautomatische koffiemachine. Deze soort koffiezetapparaten combineren gebruiksgemak met de heerlijke volle smaak van verse bonenkoffie. We leggen uit wat goede apparaten zijn, welke verschillen er zijn en waar je op kunt letten. Zo kun jij met de benodigde informatie een volautomaat kopen die het beste bij je past.

Inhoud hulpgids volautomatische koffiemachine


Top 5 beste koffiezetapparaten bonen (2020)

Budget tips voor een goed volautomatische koffiemachine.

Hoe schaf je het beste bonen-koffiezetapparaat aan?.

 

Top 5 beste koffiezetapparaten bonen (2020)

Gaggia Naviglio
Die Italianen weten wel wat goede koffie is. Gaggia is dan ook een Italiaans merk. In Nederland het merk nog niet zo heel bekend, maar daar gaat de komende tijd wel verandering in komen. Dit koffiezetapparaat is van hele hoge kwaliteit en heeft toch een zeer aantrekkelijke prijs.

Je zet er heerlijke koffie mee. Ook cappuccino´s en dergelijke varianten. Het design is erg mooi en super strak. Verder zit er een automatische ontkalker op, voor een duurzaam en schoon gebruik. Voor deze prijs, is dit apparaat moeilijk te verslaan. Je zult een veel hoger budget nodig hebben om echt betere resultaten te krijgen.

Bekijken/bestellen bij Bol.com.


Melitta Caffeo Varianza
De Melitta Caffeo Varianza zet een van de beste kopjes koffie in de markt. Een apparaat van betere kwaliteit en bijpassende prijs ga je bijna niet vinden. Ook de Consumentenbond is het hiermee eens, die het koffiezetapparaat de beste uit de test vond. Het apparaat is makkelijk te bedienen en met het menu kun je op een eenvoudige manier tien verschillende koffiespecialiteiten zetten. Ook is het apparaat erg energiezuinig. Verkrijgbaar in de kleuren zwart en zilver (zwart is goedkoper).

Wat een hele toffe en handige innovatie is, is dat je verschillende soorten bonen in het reservoir kan doen. Met ‘My bean select’ kun je vervolgens per kopje koffie kiezen welke bonensoort je wilt. Ook kun je ze mixen, om tot een unieke smaakvariatie te komen. Met oneindig mogelijke varianten.

Bekijken/bestellen bij Bol.com.

 

Siemens EQ.3
De Siemens EQ.3 is een bonen-koffiezetapparaat die heel makkelijk in gebruik is en erg snel een kopje koffie zet. De koffie is heerlijk en je kunt elke gangbare koffievariant zetten. Het apparaat is van de hoogste kwaliteit, waardoor je hem voor een lange tijd kunt gebruiken.

Zo zitten er keramische maalschijven in, die een stuk langer meegaan dan de standaard maalschijven. En zorgen voor zo veel mogelijk aroma uit de koffiebonen. Hierdoor krijgt je kopje koffie een vollere smaak. Anders dan bij andere systemen, is dat je de melk in je kopje schuimt. Zo heb je altijd de juiste en gewenste hoeveelheid melk in je cappuccino en heb je geen restanten.

Bekijken/bestellen bij Bol.com.


De’Longhi Magnifica ESAM4200
Als je gewoon goede koffie en koffievarianten wilt en hier niet de hoofdprijs voor wilt betalen, is de De’Longhi Magnifica ESAM4200 zeker een goede optie. Dit koffiezetapparaat heeft geen onnodige poespas en zet snel een uitstekend kopje. Je kunt hierbij kiezen voor koffiebonen of al gemalen koffie.

Personaliseer de koffie verder met de instellingen als sterkte en hoeveelheid water en je hebt altijd een kopje naar je eigen wens. Let er wel op dat de machine iets luider is dan de gemiddeld, dus als je daar niet van houdt is het verstandig voor een andere te kiezen. Hier staat wel tegenover dat de tijd van het zetten van koffie lekker kort is. En het koffiezetapparaat heeft een erg goede prijs, voor de hoge kwaliteit die je hiervoor krijgt.

Bekijken/bestellen bij Bol.com.

 

Delonghi Eletta
Wil je elke vorm van controle ten opzichte van je koffie(varianten), dan is de Delonghi Eletta wat voor jou. Dit apparaat stelt je in staat om alles te personaliseren. Van de waterhoeveelheid, tot de sterkte van de aroma, tot de hoogte van de temperatuur. Het LatteCrema systeem zorgt verder voor een sublieme cappuccino, Latte Macchiato of Caffè Latte. Houd je van deze koffievarianten, dan is de Eletta een hele goede keuze.

Het koffiezetapparaat is gemaakt van hoogwaardige en duurzame materialen. Wat verder erg fijn is, is dat er een groot water- en bonenreservoir op zit. Zo hoeft je niet na elk kopje alles bij te vullen.

Bekijken/bestellen bij Bol.com.

Hoe schaf je de beste volautomatische koffiemachine aan?

Er zijn een aantal dingen waar je op moet letten bij het aanschaffen van een volautomatische koffiemachine. Als je koffiebonen maalt en gelijk omzet in koffie blijven de aroma’s het meest behouden. Daarom smaakt bonenkoffie voller dan filterkoffie en koffie uit pads of capsules. Dit is een belangrijke reden waarom veel mensen de voorkeur geven voor bonenkoffie. Wil je wel de keuze hebben om je favoriete kopje koffie te bereiden, maar niet de handelingen doen? Dan is een bonen-koffiezetapparaat de beste keuze voor jou.

Onderling zijn er best wel wat verschillen in de apparaten. Ook hier stel je de vraag waar je het apparaat vooral voor wilt gebruiken. Houd je huishouden niet van cappuccino of andere melkoptie, dan is het zonde van je geld om een koffiezetapparaat aan te schaffen waar alle opties op zitten. Er zijn ook apparaten die alleen gespecialiseerd zijn in koffie.

Een volgende vraag is voor hoeveel mensen je tegelijk koffie wilt zetten. Moet je voor vijf mensen of meer koffie zetten, dan kan het lang duren bij apparaten waar je maar een of twee kopjes tegelijk kunt zetten. Zeker als het apparaat er lang over doet om een kopje te zetten. En als het water- en/of bonenreservoir klein is, moet je die tussendoor ook nog bijvullen. Er zijn apparaten waarbij je bonen om kunt zetten in een kan koffie. Dit maakt het proces een stuk makkelijker en sneller.

Daarnaast raden we zeker aan om een volautomatische koffiemachine uit te kiezen waar een automatische ontkalker op zit. Het is een behoorlijk karwei om dit handmatig allemaal te moeten doen. Daarnaast bestaat de kans dat je het niet goed doet of dat je een onderdeel uit het apparaat krijgt en het vervolgens niet goed terug doet. Ook geeft een automatisch apparaat zelf aan wanneer het weer tijd is om te ontkalken. Moet je dit zelf inschatten dan bestaat de kans dat je te laat bent. En koffie met kalk is niet te drinken. Het apparaat kun je dan afschrijven.

Budget tips voor een goed volautomatische koffiemachine

Er zijn een aantal manieren om geld te besparen bij de aanschaf van een volautomatische koffiemachine. Gelukkig worden ze steeds goedkoper. Verder is het zo dat naarmate je het apparaat meer gebruikt, des te goedkoper het naar verhouding wordt. De prijs per kopje is namelijk gemiddeld lager dan bij andere soorten koffiezetapparaten. Dit komt omdat koffiebonen goedkoper zijn dan al gemalen koffie en dan pads en capsules.

Ook kun je veel variëren op het gebied van koffiebonen. Het is dan ook zeker aan te raden om aantal verschillende soorten koffiebonen uit te testen. De koffiebonen zijn namelijk van een uitstekende kwaliteit. En helemaal niet duur. Hetzelfde geldt voor andere huismerken. Probeer ze uit, dan kans is groot dat je een lekkere soort vindt voor misschien wel de helft van de prijs van de premium merken.

De prijs van een apparaat zelf hangt voor een groot deel af van het gebruik van materialen en het aantal opties. Wil je graag alles kunnen instellen, dan ben je duurder uit dan wanneer je voor een simpel apparaat gaat. Het aanschaffen van een tweedehands model is wel iets om voor te waken. Het zeker interessant qua prijs, maar op een koffiezetapparaat staat niet hoeveel kopjes er al mee gezet zijn. Plus de kans bestaat dat je een apparaat koopt waar allemaal kalk in zit. Tweedehands koffiezetapparaten zijn een risico, blijf daarop bedacht. Koop bijvoorbeeld alleen als je de verkoper echt kunt vertrouwen en het apparaat weinig gebruikt of goed onderhouden is.

Gerelateerde hulpgidsen

Welke koffievarianten zijn er?

Welke koffievarianten zijn er?

Welke koffievarianten zijn er?   Als je een pistonmachine of een volautomatische koffieautomaat hebt met een melkstomer en/of -opschuimer, kun je veel verschillende koffievarianten maken. De basis van de meeste varianten bestaat uit espresso, die je vervolgens...

Lees meer
Beste pistonmachine (2020)

Beste pistonmachine (2020)

Wat is de beste pistonmachine (2020)?  – resultaat uit onderzoek Deze hulpgids gaat over de pistonmachine (ook wel halfautomatische koffiemachine of espressomachine). Dit is de meest uitgebreide en professionele manier om koffie te zetten. Voor de echte thuisbaristas...

Lees meer
Beste koffiezetapparaat (2020)

Beste koffiezetapparaat (2020)

Wat is het beste koffiezetapparaat (2020)?  – resultaat uit onderzoek Het beste koffiezetapparaat vinden kan een behoorlijk uitdaging zijn. Er is zo veel keuze en zo veel verschillende mogelijkheden, dat het lastig is waar je op moet letten. Hoe vind je de juiste?...

Lees meer