Welke koptelefoon is het beste voor algemeen gebruik?

Na het lezen van deze hulpgids weet jij wat de beste koptelefoons voor algemeen gebruik van nu zijn. Maar we bieden je ook hulp bij het zoeken naar welke hoofdtelefoon het beste bij jou past en waar je zoal op kunt letten bij de aanschaf. Zo weet jij zeker dat je weloverwogen een koptelefoon kiest die helemaal voldoet aan jouw wensen en behoeften.

 

Inhoud hulpgids beste koptelefoon voor algemeen gebruik


Top 5 koptelefoons voor algemeen gebruik (2020)

Tips voor goedkope koptelefoons.

 

Top 5 koptelefoons voor algemeen gebruik (2020)

Sony WH-1000XM3 (draadloos)
De 1000X-serie van Sony is al jaren ronduit geweldig te noemen. Versie 3 weet ook haar voorgangers weer te overtreffen. De Sony WH-1000XM3 is een over-ear draadloze koptelefoon met een fantastisch geluid: perfect in balans, met fijne hoge en lage tonen. De audio is Hi-Res en het geluid wordt automatisch afgesteld op je omgeving. Alles is net weer even een stap hoger dan de voorgaande versies. Het geluid is beter, de noise cancelling, de accu (30 uur) en de Bluetooth verbinding. De noise cancelling is een van de beste van het moment. Meer weten over noise cancelling? Ga dan naar onze hulpgids over de beste koptelefoons voor onderweg.

Een erg handige extra is de knop met Quick Attention. Hierdoor zet je de noise cancelling even uit en laat je het geluid van je omgeving weer even in je oor toe. Handig voor als je je aandacht er even bij moet hebben, door bijvoorbeeld te luisteren naar iets of iemand. Daarnaast zit er een snellaadfunctie op. Waardoor de accu binnen tien minuten weer klaar is voor 5 uur luisterplezier. Tel daarbij het geweldige design op en je hebt een geweldige koptelefoon. Niet voor niets is dit model al overladen met prijzen.

Bekijken/bestellen bij bol.com.

Jabra Elite 85H (draadloos)
De Jabra Elite 85H is de eerste high end koptelefoon die Jabra op de markt brengt. En ze gooien gelijk hoge ogen. De draadloze koptelefoon zit gewoon erg goed in elkaar. De accu gaat tot wel 36 uur mee. Het geluid klink erg goed en kun je via de bijbehorende app helemaal naar eigen wens instellen. Op basis van deze instellingen past de koptelefoon verder het geluid en de noise cancelling aan op de omgeving waar je in zit. Ook is de microfoontechnologie erg goed, waardoor je zelfs in omgevingen waar veel lawaai is, goed verstaanbaar bent.

Ook is de koptelefoon stof- en waterdicht, waardoor je hem goed buiten kunt gebruiken en er goed mee kunt sporten. En de koptelefoon heeft een snellaadfunctie. Een erg mooi en fijn ding en een uitstekend debuut dus.

Bekijken/bestellen bij bol.com.

Bose QuietComfort 35 2 (met en zonder draad)
Bose is al jaren een van de beste leveranciers van audioapparaten. Op deze lijst komt er dus ook weer een pareltje van ze voor. De Bose Quietcomfort 35 2 is een draadloze koptelefoon met een heel fijn geluid. Waar de koptelefoon verder in uitblinkt is de Noise cancelling. Je hebt twee versies van de QF35: het voornaamste verschil is dat deze tweede versie een Google Assistent heeft. Hoewel de tweede versie meer opties heeft, is hij toch goedkoper. Vandaar dat we deze versie in de lijst hebben gezet. De kwaliteit en specificaties zijn voor de rest nagenoeg hetzelfde.

Als je veel onderweg bent is deze koptelefoon ook zeker een aanrader. Er zijn weinig modellen die een betere Noice cancelling hebben dan deze. Zo heb je geen last van je omgeving en kun je optimaal van je eigen audio genieten. Verder gaat de accu zo’n 20 uur mee. Na 15 minuten laden kun je weer 2,5 uur door. Is de koptelefoon helemaal leeg en heb je geen lader bij de hand, dan is dat ook geen probleem. Je kunt blijven luisteren met de meegeleverde audiokabel. De prijs is wel wat aan de hoge kant, maar daar krijg je dan wel een heleboel kwaliteit en comfort voor terug.

Bekijken/bestellen bij bol.com.

Audio-Technica ATH-M50xBT (met en zonder draad)

De Audio-Technica blinkt puur uit in het studiogeluid.  Ondersteund door een zeer goede Bluetooth-connectie lijkt het met deze draadloze over-ear koptelefoon net of je in de studio zit. De klanken zijn uitstekend in balans, evenals de hoge en lage tonen. Je kunt lang van je audio genieten, want ook de accu is geweldig. Die gaat namelijk rond de 40 uur mee op een volle accu. En is hij leeg, dan kun je alsnog verder luisteren met de bijgeleverde audiokabel. Verder ligt de koptelefoon lekker op je hoofd en om je oren en ziet hij er strak uit.

De koptelefoon is voornamelijk gericht op algemeen gebruik. De koptelefoon is niet geweldig, dus als je veel wilt gaan bellen met je koptelefoon op, raden we deze af. Ook voor het sporten is deze Audio-Technica minder geschikt, aangezien hij niet bestendig is tegen zweet en water.

Bekijken/bestellen bij bol.com.

Sennheiser HD 4.50

Ook Sennheiser is een gerenommeerde partij die geweldige audioproducten maakt. De HD 4.50 klinkt zoals je van Sennheiser gewend bent: top. Daarnaast zijn alle gangbare en moderne fuctionaliteiten aanwezig en van goede kwaliteit. De koptelefoon is draadloos (maar ook met draad te beluisteren), heeft noise cancelling, de accu gaat zo’n 25 uur mee (19 uur met NC aan) en is gemaakt van hoogwaardige en duurzame materialen. Hij heeft niet specifiek een specificatie die een 9 of een 10 haalt. Maar gewoon alles een 8. Zo heb je een goede veelzijdige koptelefoon die erg aantrekkelijk is qua prijs.

Bekijken/bestellen bij bol.com.

Tips voor goedkope koptelefoons

Wil je liever niet zo veel geld of heb je daar simpelweg de mogelijkheid niet voor, dan geven we je bij deze ook wat budgettips. Ook voor een lager budget kun je namelijk een prima koptelefoon kopen. Je hebt dan wat minder extra’s en kan ervoor kiezen om geen draadloze variant en geen noise cancelling te nemen. De focus is dan voornamelijk op het geluid en dat kan behoorlijk schelen in de prijs.

Een mooi voorbeeld van een koptelefoon zonder al te veel extra’s, met een goed geluid en voor een scherpe prijs is de JBL T500. Die heb je in een draadloze versie en in een versie met draad. De draadloze variant is iets duurder, maar beide zitten toch onder de 50 euro. De kwaliteit van het geluid is dik in orde. De bass is zelfs uitstekend.

Wil je wel graag een premium koptelefoon dan is het uiteraard een optie om hem tweedehands te kopen. Als je het niet erg vindt om een al gedragen koptelefoon aan te schaffen, scheelt dit behoorlijk in de prijs. De premium apparaten zijn zo gebouwd, dat ze jaren meegaan. De kwaliteit van de koptelefoons blijft daardoor voor een lange tijd gewaarborgd. Ook bij bol.com kun je tweedehands producten kopen. Kijk maar eens bij de Sony WH-1000XM3, onder de nieuwprijs zie je een knop met ‘tweedehands’. Bij de beschrijving zie je de status van het product.

Een andere optie is om de koptelefoon als tweede kans te kopen. Dit zijn koptelefoons die om welke reden dan ook geretourneerd zijn. De kwaliteit wordt getest en alleen weer verkocht als de kwaliteit als nieuw is. De producten zelf zijn amper gebruikt, alleen de verpakkingen kunnen beschadigd zijn. Zo heb je toch een koptelefoon als nieuw, maar met 15% korting. Bij Bol.com kun je zulke twee kans producten terugvinden onder de nieuwprijs. Onder de gele knop van ‘in winkelwagen’ zie je een link met ‘ook verkrijgbaar als retourdeal’. Dit zijn de tweede kans producten.

Gerelateerde hulpgidsen

Beste platenspeler (2021)

Beste platenspeler (2021)

De beste platenspeler (2021) - resultaat uit onderzoek  Deze hulpgids gaat over het vinden van de beste platenspeler. Het geeft je inzichten in hoe jij een platenspeler uit kunt zoeken die het beste bij je past. Met de beste verhouding tussen prijs en kwaliteit. Zodat...

Lees meer
De beste vr bril (2020)

De beste vr bril (2020)

Wat is de beste vr bril (2020)? – resultaat uit onderzoek   Virtual reality is populair. Niet gek, want het is een unieke ervaring. Het brengt een extra dimensie aan het spelen van games of het bekijken van video’s. Dankzij virtual reality lijkt het alsof je in de...

Lees meer